logo
logo
Haberler


ARTIM(Arhavi Arama Kurtarma Derneği)Basın AçıklamasI

Öncelikli olarak yurtiçinde ve gerektiğinde yurtdışında her türlü ihtiyaçta etkin arama kurtarma operasyonlarında yer almak, destek vermek amacıyla gönüllülük esasıyla 28/Şubat/2023 tarihinde ARTİM (Arhavi Arama Kurtarma Derneği) resmen kurulmuştur

Hep düşünülen ve son yaşanan afetlerle ihtiyacın aciliyeti bir kez daha gündeme gelen en kritik sivil toplum örgütü olan arama kurtarma ekibimizi nasıl kurduk?

Deprem olduğu gün vicdanlı bireyler olarak sadece erzak ve giyim yardımı yapmanın, televizyon karşısında ağlamanın ötesinde ne yapabiliriz diye düşünmekle başladı.

Bu konuda bir araya gelen içinde her yastan kişilerin olduğu bir kuruma bağlı olmaksızın gönüllü kişiler hızla ve ani kararla kendi araçlarıyla kör kuyuda iğne aramaya gittiler. 4 araçla 9 kişi Malatya, Elbistan ve sonrasında Hatay...

Dehşet manzara karşısında canla basla çalışarak 1 hafta destek verdiler. Kilometrelerce yol gidilmiş çok da yorulmuş olmalarına karşı içleri buruk döndüler. Gönülden yapılan her yardım altın değerindedir ama can kurtarmak aynı zamana eğitim işiydi. Can kurtarmak donanım işiydi. Can kurtarmak organizasyon işiydi.

İşte bu ana fikirle döner dönmez ARTİM fikri doğdu. Fikirden sonra da ARTİM doğdu.

Derneğimizin misyonu; Her türlü doğa koşullarında meydana gelebilecek afet, kaybolma, kaza vb. Profesyonel yardım gerektiren her durumda destek ve yardım için gereken en uygun koşulları yaratmak, doğru arama,Kurtarma yapmak, ilk yardımı yapmak, güvenli alana nakil yapmak veya nakil yapılmasına destek vermektir.

Aslında üst misyonumuz; Gönüllü olmak, karşılıksız yardımsever olmak, güvenilir olmak ve en önemlisi insan hayatına önem vermektir.

Misyonumuzda yer alan faaliyetlerin doğru, zamanında ve eksiksiz yapılabilmesi için öncelikli hedefimiz gereken tüm eğitimlerin ivedilikle alınmasıdır. Eğitimlere paralel,  önemli ve bir o kadar zor olan teknik ekipmanların tedarik edilmesidir.  Bu hedeflere ulaşabilmek ve başarılı olabilmek için donanım ekipman olmazsa olmazdır.

Esas ihtiyacımız siz sevgili halkımızın katılımı ve desteği olmakla beraber küçük büyük demeden yapılacak maddi katkılardır. Her ne kadar esas sermayesi insan gücü olan arama kurtarma ekipleri yaşanan afetlerde maalesef görüldü ki teknik ekipman ve araç olmadan layıkıyla yapılamamasıdır. 

 

Ekibimiz, saha personeli dediğimiz eğitimli, sertifikalı asıl üyelerimiz ve diğer tüm gönüllü üyelerimizle  büyüyecektir.

Bu büyümenin kağıt üzerinde kalmaması için öncelikle ve ivedilikle kuruluşta çok büyük maddi, nakdi desteğe ihtiyaç vardır.

Başta ilçe halkımız ve bu işe gönül vermiş tüm kurum, kuruluş, iş insanlarının nerede yaşadığına bakmaksızın her bir üyemizin her bir bireyimizin maddi ve manevi desteğini esirgemeyeceğine inancımız sonsuzdur.

Hiç İhtiyaç duyulmaması dileğiyle sağlıklı günler dileriz.

ARTİM




Okunma Sayısı: 481





18.116.62.168






DİĞER HABERLER